Hjulspecifikationer för Peugeot 308

Välj år

År
Område
Motor

Peugeot 308 2019 2.0 GT BlueHDi 180

    • Generation: T9 EMP2 Facelift [2017 .. 2020]
    • Kraft: 174 hp | 130 kw | 177 PS
    • Motor: 2.0 GT BlueHDi 180

Wheels Sizes


Fälgspecifikationer

Fälgstorlek

Du kan köpa anpassade hjul till Peugeot 308 med samma diameter, offset och fälgstorlek som dina fabrikshjul. Eller så kan du gå med en uppsättning eftermarknadshjul som är större, bredare och med mindre förskjutning för ett riktigt anpassat utseende. Det är nästan alltid möjligt att byta ut fabriksmodeller Peugeot 308 och springa med större fälgstorlek på det utan alltför mycket besvär.

Bultmönster

Det första numret är antalet bultar (eller muttrar), det andra numret är diametern i mm de är placerade på, även kallad PCD (Pitch Circle Diameter).

Center Bore

Diametern på mittborrningen som mäts från sidan av fästplanet. Denna parameter kallas skivans DIA. DIA mäts i mm.

Trådstorlek

Fästanordning. Märkningen på fästbulten M12x1.5 står för en gänga med en nominell diameter på 12 (mm), en gängstigning på 1,5 (mm).

Hjulfästelement: Luggbultar

De används som fästelement - bultar eller muttrar.

Muttermoment

När du installerar hjulen på din bil finns det två grundläggande regler att följa: applicera den nödvändiga kraften på dina hjulmuttrar och dra åt dem på kors - detta kommer att göra det möjligt för dig att skapa det nödvändiga spännet och du kan vara säker på att hjulen kommer att sitta stadigt på plats.

Fälgbredd

Hjulbredd mäts som avståndet från framsätet till baksätet. Bredare fälgar förbättrar hanteringen - bilen kommer att glida mindre i kurvor, även vid höga hastigheter.

Hjuloffset

Hjuloffset representeras vanligtvis som ett positivt, negativt eller nollvärde. Det är avståndet mellan hjulets mittlinje och monteringsytan där hjulet fästs på navet.

Backspace

Beskriver avståndet mellan hjulets inre kant och monteringsytan där hjulet fästs på fordonets nav. Backspacing är viktigt när man monterar hjul på en bil eftersom det påverkar hur hjulet kommer att placera sig inom hjulhuset.

Däckspecifikationer

Ta valet av dina bildäck på allvar eftersom både din komfort och säkerhet beror på det. Förutom att välja en beprövad tillverkare behöver du ta hänsyn till följande faktorer: bredd och höjd så att hjulet sitter stadigt på plats och inte nöter mot dina skärmar och stänkskydd, samt hastighetsindex och belastning, beroende på dina mål och de förhållanden under vilka däcken kommer att användas.

Sidoväggshöjd

Sidoväggens höjd mäts från marken till hjulräfflan. Ju högre däcket är, desto högre blir bilens markfrigång, vilket underlättar att ta sig över hål och ojämnheter utan att behöva oroa sig för att skada undersidan av fordonet.

Däcktryck

Trycket i dina däck måste uppfylla tillverkarens rekommendationer. För lite eller för mycket luft i dina hjul kan leda till snabbt däckslitage och dålig fordonskontroll, vilket särskilt märks vid höga hastigheter.

Hjuldiameter

This parameter is the distance across the wheel, passing through its centre, from one rim edge to the opposite edge. When you choose a tyre, you should match it to the rim size you already have - look at the markings on the sidewall.

Omkrets

Ju större hjulens diameter är, desto större blir deras omkrets. Om du sätter överdimensionerade hjul på din bil, kom ihåg att detta kan påverka bränsleförbrukningen - motorn kommer att behöva mer energi för att sätta dessa hjul i rörelse.

Varv/km

Antalet varv ett hjul gör per kilometer körd sträcka beror direkt på dess diameter, och ju större hjulet är, desto färre varv gör det. Sätt inte jättestora hjul på din bil - det skapar en tung belastning på motorn och växellådan och leder till felaktig funktion av hastighetsmätaren och mätarställningen.

Fälgtilldäckförhållande

Höjden på däcket definieras som en procentandel av dess bredd. Om däckets sidoförhållande anges som 60, då är däckets höjd 60% av bredden.